Billån online 2018

santander billån

billån

Hvis du er på udkig efter en ny bil, er der mange faktorer du bør kigge på, når du har fundet drømmebilen. Du kan finde billige billån, men hvis du ikke er opmærksom, kan du også ende op med ekstremt dyre autolån. Differencen på de billigste og dyreste lån er på hele kr. 110.000! For det beløb kan man jo købe en mindre bil. Derfor bør du altid kigge grundigt efter, når du skal låne til en bil.

Hvor kan jeg tage et billån?

Hvis du vælger at tage et billån for at købe en ny bil, er det en god idé at undersøge den bedste og billigste måde at låne de penge, du har brug for. Der er en enorm forskel på billån, og det kan derfor godt betale sig at sammenligne. På den måde kan du vælge det lån, der bedst passer til din økonomi.

Hvilke pengeinstitutter kan jeg få et billån hos?

Der findes et hav af pengeinstitutter, hvor de fleste af dem tilbyder billån. Vi har kigget på en række af de mest almindelige långivere samt hvor du kan det billigste autolån, så du kan træffe den rigtige beslutning.

Santander billån

Hos Santander Consumer Bank kan du få et lån til en bil på mellem kr. 50.000 og kr. 500.000. Det er nemt og overskueligt at ansøge, og det kan gøres simpelt med NemID. Det er dog ikke tiltænkt dig, der ønsker en helt ny bil, men er derimod tiltænkt køb af brugte biler. Derudover er det også nemt at beregne lånets pris via deres låneberenger. Når du udregner lånet får du et godt overblik over, hvor meget din tilbagebetaling løber op i i alt, hvad din månedlige ydelse bliver, og din debitorrente samt ÅOP.

penge24.dk billån

penge24.dk billån

Diba billån

På samme vis, som ved Santander Consumer Bank tilbyder Diba et autolån, hvor du det er nemt at ansøge og kan gøres via NemID. Diba tilbyder dog også fastforrentede lån med en rente på omkring 5%. Det kan være fordelagtigt at have et fastforrentet lån, da der således ikke kommer yderligere uventede omkostninger i fremtidien. Du kan i stedet planlægge økonomi med det samme udgangspunkt, hver måned.

Nordea billån

For at få et billån i Nordea kræver det, at du har en konto tilknyttet. Derefter bliver lån og kredit tilknyttet kontoen og du betaler kun for det, du bruger. Man får et lånebevis så man ved, hvor meget man har råd til at købe for. Hvis man i forvejen er kunde i Nordea kan man ansøge om et lån i netbanken. Man kan til enhver tid lukke kontoen ved at indbetale det resterende beløb. Derved kan man reducere den samlede renteudgift.

Billån beregner

Du kan hos de fleste pengeinstitutter finde en lån beregner, der nemt og overskueligt viser, hvor meget dit lån samlet kommer til at koste, hvad din månedlige udbetaling kommer til at være, nuværende rente og lignende. Et billån bliver beregnet ud fra bilens pris, din udbetaling, bilens årgang og løbetiden på lånet.

Billån uden udbetaling

billån uden udbetaling

billån uden udbetaling

Mange pengeinstitutter tilbyder også billån uden udbetaling. Det er den perfekte løsning til dem, der ikke kan finde rådighed i økonomien til at foretage en udbetaling. Det er dog vigtigt at være opmærksom på, at renten for lån uden udbetaling er højere, end hvis du foretager en udbetaling. Pengeinstituttet går også ind og tager pant i bilen, så de kan få sikkerhed for deres penge. Ligeledes er det værd at være opmærksom på, at pengeinstituttet kræver, at du ikke er registreret i RKI, samt at det er et krav at du får bilen kaskoforsikret.

Billigste billån

Det billigste lån på nuværende tidspunkt kan findes hos Sparekassen Sjælland, der i øjeblikket tilbyder billån med en ÅOP på 3,4% og en pålydende rentesats på 1,75%. Lånet kan maksimalt løbe 8 år og man skal have indfriet lånet, inden bilen bliver 9 år gammel. Derudover er der et krav om at bilen er kaskoforsikret.

Det kan dog ofte være svære at få godkendt et lån i banken end ved andre låneudbydere. Derfor er Diba, Ekspress Bank og Santander også blandt de mest populære udbydere af lån.

Renter på billån

Billån har ofte en bedre rente end for eksempel et forbrugslån, da du stiller sikkerhed i form af bilen, motorcyklen eller campingvognen. Renten på lån kan dog svinge meget afhængigt af pengeinstituttet og din økonomiske situation. Renteudgifterne til dit lån er fradragsberettiget, og det bliver indberettet automatisk til SKAT af låneudbyderen.

Løbetid på billån

Ved finansiering af bil kan løbetiden være på helt op til 120 måneder, hvilket dog oftest gælder nye biler. Ved brugte biler ligger løbetiden typisk mellem 60 og 72 måneder. Det bliver som udgangspunkt aftalt individuelt afhængigt af og på baggrund af bilens handelsværdi, alder og om du lægger en udbetaling eller ej.

Krav for at optage et billån

Inden du kan optage et billån, har pengeinstituttet følgende krav:

  • Du er fyldt 18 år
  • Du er ikke registreret i RKI

Vær desuden opmærksom på at hvis du vælger at sælge bilen på et senere tidspunkt, kræver udbyderen af lånet som regel at lånet indfries.

Billån og ÅOP?

billån beregner

billån beregner

Årlige omkostninger i procent eller ÅOP beregner på baggrund af stiftelsesomkostninger, gebyrer og renter, hvor dyrt lånet er, samlet set. Det er derfor enkelt og hurtigt at sammenligne lån på tværs af pengeinstitutter. Du vil sommetider opleve at en ÅOP kan være høj på trods af, at renten er lav. Det er typisk fordi at lånet gøres dyrt af stiftelsen samt gebyrerne. Derudover vil de årlige omkostninger i procent ofte være højere jo mindre beløbet du låner er, mens ÅOP som regel vil være mindre, når du låner et større beløb. Du kan desuden ikke trække gebyrer ved lån til bil fra i skat. Derfor er det godt at vide, at gebyrerne på billån som regel kan forhandles ned.

Tænk over følgende når du vil optage et billån:

Skal du på lånemarkedet, anbefaler vi at du har nedenstående punkter i tankerne:

  • Gå efter lån på max. 6-8 år, så afbetalingen er tilsvarende værditabet.
  • Brug ÅOP til at sammenligne forskellige lån. Lave månedlige ydelser eller nedslag i prisen gør ikke nødvendigvis dit lån billigere.
  • Prøv altid at forhandle på rente, gebyrer og stiftelsesomkostninger. Ligegyldigt om det er banken eller forhandleren.
  • Låneudbyderen kan stille krav til bilens og købers alder, energimærket på bilen og lignende.
  • Undersøg muligheden for at låne billigt gennem dit arbejde eller din fagforening.
  • Overvej om du i stedet bør spare op til bilen i stedet for at låne.
1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (12 votes, average: 5.00 out of 5)
Loading...