Forbrugslån online 2018

forbrugslån beregner

forbrugslån beregner

Du har sandsynligvis hørt navnet før, set reklamer for det i busserne og på TV eller på nettet. Mange tager forbrugslån uden at vide de helt essentielle ting, der bør vides før man låner. Mere end noget andet bør du have styr på, hvad der er inkluderet samt hvad det kommer til at koste, før du tager et forbrugslån.

Hvad kan et forbrugslån bruges til?

Skåret helt ind til benet, så er et forbrugslån et mindre lån, som du kan bruge på lige netop det du ønsker. Folk optager oftest forbrugslån med henblik på at istandsætte hjemmet eller købe elektronik. Det kunne for eksempel være et nyt TV, den nye iPhone eller et nyt køkkenbord. Mere end 30% af mindre forbrugslånene, der oftes omtales som “kviklån” bruges på elektronik. De større forbrugslån benyttes oftest til renovering af hjemmet.

Forbrugslån modsat traditionelle lån

Forskelligt fra et traditionelt lån i banken, så skal man ikke oplyse, hvad man vil bruge lånet på ved forbrugslån. Ligeledes er det heller ikke nødvendigt at stille sikkerhed for lånet, hvilket betyder, at du ikke skal stifte pant. Det medfører at du får en højere rente ved et forbrugslån, der gør det dyrere at tilbagebetale. Derudover er det ikke nødvendigt at gå i banken, men man kan tage et forbrugslån online. Ulempen er at de kan være dyrere at tage mens fordelen er, at man hurtigt kan tage det online. Ved at indhente adskillige tilbud fra flere långivere, kan du vælge den udbyder, der giver det mest fordelagtige tilbud.

forbrugslån 2018

forbrugslån 2018

De vigtigste begreber ved et forbrugslån

Hovedstol

Hovedstolen er et fast beløb, der ikke ændre på sig løbende medmindre lånet konveteres til et andet. Hovedstolen ændres ligeledes ikke, selvom der afdrages på lånet. Når man beskriver, hvad der mangles at blive afdraget på lånet, bruges ordet restgæld. Hovedstolen er det beløb du ønsker at lån.

Rente

Renten er et gebyr långiver udregner i procentdele af den lånte kapital. Du kan enten have en fast eller variabel rente på et forbrugslån. Variabel rente betyder, at dit lån følger markedsrenten, der fastsættes af Nationalbanken dagligt. Derfor kan du heller ikke vide dig sikker på, hvad renten bliver gennem hele dit låns løbetid. Du bør derfor være bevidst om, at der er overskud i din økonomi til at betale af på låne, på trods af at renten måske stiger.

Gebyrer

billige forbrugslån

billige forbrugslån

Gebyrer på forbrugslån kan variere utroligt meget fra den ene udbyder, til den anden. Derfor er det ekstremt vigtigt at være opmærksom på disse gebyrer, da de kan løbe op og blive store omkostninger, selvom beløbet du låner ikke er ret stort. Du vil altid komme ud for stiftelsesgebyrer, som er hvad det koster at oprette lånet. Det er forskelligt fra långiver til långiver, hvad det koster i stiftelsesgebyr og på nogle lån kan det være meget højt. Derfor er det vigtigt at du kigger på lånets ÅOP, når du sammenligner det med andre lån. Derudover har nogle udbydere også gebyrer, hvis du ønsker at indfri lånet før tid. Det kan blive aktuelt, hvis du finder et nyt lån med en lavere rente på dit forbrugslån. I visse tilfælde betaler den nye bank de omkostninger, de yderligere gebyrer måtte indebære. Det er vigtigt at have styr på dette, før man vælger forbrugslånet.

ÅOP

ÅOP eller årlige omkostninger i procent danner det overordnede overblik for lånets omkostninger. Det indeholder samtlige gebyrer og omkostninger. ÅOP angiver omkostningerne som et procenttal. Derfor bør du altid kigge på de forskellige låns ÅOP, når du sammenligner dem for at se hvilket lån, der er billigst. Man kan også se hvilket lån, der er biligst ved at kigge på de totale omkostninger.

Totale omkostninger

De totale omkostninger er de samlede omkostninger, altså det endelige beløb, du skal betale. Det viser, ligesom ÅOP, hvad forbrugslånet koster, og inkluderer hovedstol, renter, gebyrer samt andre omkostninger.

Engagement

Engagement kan kræves af nogle banker før de vil godkende dig til et forbrugslån. Det betyder, at du skal have mere end kun lånet i den specifikke bank. Det kan for eksempel være en lønkonto eller en opsparing. Det er værd at undersøge, hvad de specifikt kræver, før du anmoder om et tilbud på et forbrugslån.

Løbetid

Løbetiden er den periode, hvor du har lånet. Det kan variere fra udbyder til udbyder, og du kan oftest selv vælge, hvor lang tid du vil afdrage på lånet. Hvis du vælger en kort løbetid, skal du betale et højere afdrag end ved en lang løbetid. Det betyder også at du hurtigere afvikler din gæld, og samlet set betaler mindre i renter. Du bør være forsigtig med at vælge en lang løbetid på trods af, at det er fristende at betale et mindre beløb pr. måned.

Billige forbrugslån

Penge24.dk Forbrugslån

Penge24.dk Forbrugslån

De billigste forbrugslån du kan finde vil oftest være med variabel rente. Det betyder således også, at hvis markedsrenten ændrer sig markant, så kan de blive væsentligt dyrere. Långivere som Santander Consumer Bank, PrivatlånPlus og Ekspres Bank er blandt de billigste på nuværende tidspunkt. På trods af dette har de stadig en ÅOP på mellem 7,1 procent og 13,4 procent. Det betyder at hvis du låner med en hovedstol på 50.000 kroner, kan du ende op med at betale 60.306 kroner tilbage i sidste ende. Ved et lån på 350.000 kroner vil du med 13,4 procent i ÅOP vil du betale 396.900 kroner tilbage på dit forbrugslån. Beløbene er med den forudsætning at renten ikke stiger eller falder i perioden. Hvis den gør det kan du ende op med at betale både mindre, men også langt mere.

Forbrugslån beregner

På långiverens hjemmeside vil du oftest kunne finde en låneberegner, hvor du kan se de totale omkostninger eller ÅOP. Det er derfor en god idé at kigge de forskellige udbyderes hjemmesider igennem, og udregne hvad det vil koste for hver af dem. Du kan også notere ÅOP, lånebeløb og løbetid ned i et dokument og benytte en online forbrugslån beregner. Ved at lave en søgning på Google kan du hurtigt finde en hjemmeside, der kan udføre arbejdet for dig. Derved kan du regne på, hvad lånet kommer til at koste dig, på baggrund af de data du har noteret.

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (15 votes, average: 5.00 out of 5)
Loading...