Lån penge nu 2018

lån penge nu

lån penge nu

Et lån kan være mange ting, men i bund og grund er det en aftale mellem to parter. Den ene part, som er långiver eller kreditor, låner en genstand eller et pengebeløb ud. Den anden part, som er låntager eller debitor, optager en forpligtelse til at tilbagebetale eller levere det lånte tilbage efter aftalens vilkår. Lån af penge ydes (med mindre det er private lån mellem familie og venner) som regel mod en rente og/eller oprettelsesgebyr. Det kaldes med andre ord også for kreditomkostninger.

Hvilke lån findes der?

Der eksistere et hav af forskellige lån herhjemme, hvorfor det kan være svært at danne et overblik. Nedenfor gør vi et forsøg på at skab et overblikket for dig, så du kender forskellen på de mange typer lån.

Lån penge med forbrugslån

Det efterhånden velkendte forbrugslån er et lån beregnet til, som navnet indikerer, forbrug. Det er derfor ikke beregnet til at købe større ting, som fx en bil, båd eller et hus. Dermed kan långiveren eller kreditoreren ikke kræve sikkerhed eller pant i det, du bruger pengene fra lånet til. Uden sikkerheden, som man ellers finder i andre låntyper, har banken en meget større risiko for, at pengene ikke tilbagebetales. For at imødekomme risikoen har lånene oftest en høj rente modsat andre typer af lån. Typisk fra 7 procent og op, samt en lang række oprettelsegebyrer og andre gebyrer.

Lån penge nu med SMS lån

SMS-lån er forholdvis nye lån, som hurtigt er blevet populære. Det er de blevet fordi du kan ansøge om lånet via SMS. Det kræver dog først, at du er godkendt hos långiveren. Det er ikke et krav at du ansøger med SMS, men du kan også ansøge online. Lånet er blevet meget populært på grund af at det godkendes meget hurtigt, og udbetalingen er på din konto samme dag eller dagen efter. SMS-lån er små låntyper på mellem 500 kroner og 7.000 kroner, der typisk tilbagebetales inden for 30 dage.

lån penge

lån penge

Lån penge hurtigt med Kviklån

Kviklån kendes for at være små hurtige lån, der minder om SMS-lån. Du kan nemt optage lånet online, der oftest er på mindre beløb mellem 500 kroner og 7.000 kroner. Ansøgningsprocessen er oftest kort, og lånet udbetales som regel inden for 24 timer. Det er en ideel låntype til dig, der har behov for penge hurtigt, men vær dog opmærksom på, at kviklån er blandt de dyrest låntyper.

Lån penge med banklån

Banklån er en låntype du kan få i din bank, hvor banken først har gennemgået din økonomi grundigt ved at kigge gennem dine årsopgørelser, lønsedler samt privatbudgetter. Ved at gennemgå disse ting har de vurderet din kreditværdighed. Derudover kigger de også om du måtte være registreret i forskellige registre, der findes for dårlige betalere, som for eksempels RKI. Hvis det er i din private bank, har de mulighed for at gennemgå din konti for at undersøge om du har luft i økonomien. Derved vurdere de om du er i stand til at tilbagebetale et eventuelt lån.

Lån penge med SU-lån

SU-lån er nok den billigeste form for låntype, man kan få herhjemme. Hvis du modtager SU i forvejen, kan du hver måned også optage et SU-lån på knap 3.000 kroner. På den måde kan du hvert år låne for omkring 36.000 kroner i SU-lån.

Lån penge nu med kassekredit

En kassekredit fås i banken, der giver dig adgang til altid at kunne låne et givent beløb, skulle du stå og mange penge i enhver situation. Banken blander sig ikke i, hvad du bruger pengene på og det kan være fordelagtigt at have, hvis du sidst på måneden mangler penge i kassen. I nogle banker koster en kassekredit et årligt gebyr, og renten er typisk højere en ved almindelige banklån, hvor banken kan tage forskellige sikkerheder.

Lån penge til bolig med boliglån

Boliglånet fås i banken og benyttes til finansiering af eventuelt huskøb udover de 80%, som typisk vil blive dækket af et realkreditlån. Udbetalingen fra et boliglån kan samtidigt benyttes til meget andet, men banken vil tage pant i dit hus og kan sætte det til salg, hvis du ikke formår at betale ydelserne på dit lån. Da banken har en god sikkerhed i hus eller lejlighed er det typisk en meget billigere låntype end mange andre, hvor der ikke findes den samme sikkerhed.

Lån penge til ejendom med Realkreditlån

Et realkreditlån optages i forbindelse med købet af fast ejendom elller i friværdien i huset. Friværdi er den værdi af huset, der ikke allerede er belånt. Et realkreditlån kan optages på op til 80% af din eksisterende eller kommende boligs værdi. Hvis din nuværende eller kommende bolig er vurderet til 2.000.000 kroner, vil du kunne optage et realkreditlån på 1.600.000 kroner. Den resterende del af beløbet skal enten komme fra egen opsparing eller gennem et banklån, som oftest er en kombination af dette.

Lån penge med fastforrentet eller variabeltforrentet realkreditlån

Der er en bred vifte af realkreditlån at vælge imellem, og der findes mange argumenter for eller imod et lån med variabel eller fast rente. Realkreditlån der har variabel rente kan hedde flexlån, variabelt forrentet obligationslån, eller rentetilpasningslån, hvor det variabelt forrentede obligationslån kan fås enten, med eller uden loft over renten. Der eksistere mange variable obligationslån, men der findes kun et fast forrentet realkreditlån, obligationslånet.

Lån penge til den nye bil med billån

lån penge hurtigt

lån penge hurtigt

Billån er kendt ved at du låner et pengebeløb til at erhverve en bil for. Enten til at dække det totale beløb for bilen, eller kun for en del af det. Man vil typisk have en udbetaling på købesummen på mellem 10 og 20 procent, mens resten finansieres gennem et billån. Typisk kan man låne til bilkøbet gennem egen eller anden bank, men der findes også mange bilforhandlere, der tilbyder finansiering. Bilforhandlerne samarbejder med banker herhjemme, eller har deres eget finansieringsselskab. Det er altid en god idé at hente to til tre lånetilbud på billånet inden du tager en beslutning.

Lån penge med bådlån

Et bådlån anvendes til at finansiere købet af en båd, eller et lån hvor båden stilles, som sikkerhed for lånet. Det fungere meget på samme vis, som ved et billån.

Lån penge med andelsboliglån

Det er ikke muligt at optage realkreditlån til at købe en andelsbolig. Derfor er man nødsaget til at låne pengene finansiering af andelsboligen i banken. Andelsboliglån fungere som helt almindelige banklån, hvor banken tager pant i din andelsbolig.

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (14 votes, average: 5.00 out of 5)
Loading...